Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Završeno snimanje novog filma Mladena Đorđevića, Prvi maj

„Prvi maj“ je angažovani psihološki triler.

Nedavno je završeno snimanje novog dugometražnog filma scenariste i reditelja Mladena Đorđevića („Život i smrt porno bande“), „Prvi maj„, nastalo i uz podršku i Filmskog centra Srbije (FCS), prenosi Filmski centar Srbije.

Priča četvrtog Mladenovog ostvarenja prati grupu bivših radnika nedavno zatvorene fabrike, koji, u borbi za lično dostojanstvo, pribegavaju natprirodnom.

„Prvi maj je film o potencijalu za pobunu u ljudima, o maltene neograničenoj moći i snazi, koji su prisutni u svima nama, uglavnom sakriveni, začaureni. Ovim filmom želim da izrazim lični pogled na veoma bolnu temu tranzicije iz socijalističkog u kapitalističko društvo, ali iz, čini mi se, svežeg ugla, kombinujući angažovani socio-politički realizam sa elementima psihološkog trilera,“ rekao je Đorđević svojevremeno za Filmski centar Srbije.

U filmu glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Kriszan, Tomislav Trifunović, Olivera Viktorović, Stefan Sterev.

Premijera se očekuje tokom 2022. godine.

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Glumica trenutno snima treću sezonu serije "Dug moru", a nedavno smo je gledali u ostvarenju Nikole Koja, "Čudne ljubavi".

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.