Connect with us

Šta tražite?

TV

Stižu tri domaće serije, od kojih je jedna zasnovana na filmu „Apsolutnih sto“!

Nakon Tajkuna, Crne svadbe, Bloka 27, Porodice, produkcijska kuća FireFly, koja trenutno radi na seriji Pad, sprema još veća televizijska iznenađenja.

apsolutnih sto
Apsolutnih sto Fotografija Apsolutnih sto/promo

U okviru Berlinskog filmskog festivala održan je market za prodaju TV serija, gde su našu zemlju predstavljale „Crna svadba“ i „Porodica“. Iza ovih projekata stoji produkcijska kuća FireFly, kojoj je ugledni svetski magazin Variety posveto tekst. Kako prenosi list Kurir, FireFly, koja je zaslužna za serije „Tajkun“, „Kalkanski krugovi“, „Porodica“, „Crna svadba“, „Blok 27“ i druge, trenutno sprema tri nova projekta za televiziju, a to su serije „Apsolutnih 100„, „Efekat V“ i „Zidovi ćute„.

Serija Blok 27

Serija „Blok 27“                                                      Fotografija: Dunja Dopsaj/FireFly promo

– EFM lista producentske kuće Firefly biće bogata i pokrivaće različite žanrove. Neke serije će biti razvoj postojećih naslova, kao što su „Tajkun“ i „Crna svadba“, a ostale će biti prave krimi-drame, originalne priče… Naša ambicija je da imamo raznoliku listu, ali najviše od svega želimo da imamo naslove vredne međunarodnog priznanja, izjavila je Ivana Miković iz Firefly-a, a prenosi sajt Variety.com.

Tajkun

Tajkun                                                                                            Fotografija: FireFly Promo

Beogradska Firefly produkcija jedna je od vodećih producentskih kuća u bivšoj Jugoslaviji. Ona će prijaviti dve nove serije kao deo svoje liste na ovogodišnjem Evropskom filmskom tržištu. „Efekat V“ je dramska serija od osam epizoda, inspirisana stvarnim događajem. U pitanju je slučaj glumca koji je izvršio samoubistvo na sceni tokom pozorišne predstave. Nakon smrti proslavljenog glumca, inspektor Sorga će pokušati da otkrije da li je u pitanju bio nesrećni slučaj, samoubistvo – ili eventualno ubistvo. „Zidovi ćute“ je šestodelna antologijska serija o istinitom zločinu i smeštena je u Srbiji. Svaka priča je zasnovana na intervjuima Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji sa ženama koje su ubile nasilnike koji su ih maltretrali. Tvorac serije Boban Skerlić će ujedno i režirati svih šest epizoda. Ono što je mnoge obradovalo jeste da ova producentska kuća planira da razvije seriju „Apsolutnih 100„, od šest epizoda, koja  je zasnovana na hit filmu Srđana Golubovića, a prati priču o talentovanom strelcu amateru koji nevoljno ubija lokalnog kriminalca jer je njegova porodica ugrožena.

Crna svadba

Fotografija: FireFly/Crna cvadba promo

Tu su i nastavci hit serija „Tajkun“ i „Crna Svadba“, ali i nova serija „Pad“, a predviđeno je i snimanje humorističko-dramske serije „Frust“ u režiji oskarovca Danisa Tanovića, koja se razvija u saradnji sa mađarskim Joyriderom. Serija od šest epizoda prati mladog pisca koji se bori za priznanje i koji iznenada postaje lokalna slavna ličnost nakon što je slučajno upucao sitnog kriminalca koji je terorisao njegov komšiluk.

 

 

 

 

Pročitajte i:

Vesti

Nagrađivani film sada je osvojio nagrade na festivalima u Americi i na Kipru.

Vesti

Scenarista Đorđe Milosavljević otkrio je da još uvek razrađuje ideje, a da će u nastavku popularnog ostvarenja biti više drame, više akcije, više svega.

Vesti

"Kelti" će se uskoro naći u glavnim takmičarskim programima festivala u Klivlendu i Nikoziji.

TV

Momir Milošević, koji je zajedno sa Milicom Tomović režirao "Blok 27", otkriva i po čemu se to njegova serija razlikuje od "Stranger Things" i...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.