Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Srpska koprodukcija u selekciji 75. Filmskog festivala u Kanu

Film „Brana“ libanskog reditelja Alija Šerija, imaće svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Kanu, u selekciji „Petnaest dana autora“.

film brana
Film Brana Fotografija: Basem Fajad (promo)

Film „Brana“ libanskog reditelja Ali Šerija, nastao u produkciji KinoElektron iz Francuske i koprodukciji Trilema film iz Srbije naći će se u selekciji 75. Filmskog festivala u Kanu.

Prvi igrani film libanskog umetnika i reditelja snimljen je tokom revolucije u Sudanu, a radnja prati glavnog junaka, Mahera, radnika u ciglani koju napaja voda reke Nil. Svake večeri, on tajno odluta u pustinju kako bi izgradio misterioznu konstrukciju od blata. Dok narod Sudana kreće u revoluciju za svoju slobodu, Maherova kreacija počinje i sama da oduzima živote.

U glavnoj ulozi je Maher El Kair, scenario je, pored reditelja pisao i Džefri Grison u saradnji sa Bertrand Bonelom. Na stvaranju filma radila je internacionalna ekipa iz Francuske, Srbije, Nemačke, Libana, Sudana i Katara. Direktor fotografije je Basem Fajad, producenti i koproducenti su Janja Kralj, Rémi Bonhomme, Vladimir Perišić, Vanja Milanović, Thanassis Karathanos, Imane Fares, Alsamoual Hussein, Martin Hampel.

Film „Brana“ podržan je od strane brojnih prestižnih institucija među kojima je i Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Reditelj ostvarenja, Stefan Arsenijević, otkriva da ga je veliki broj nagrada iznenadio.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.