Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Serija Gorana Bogdana, „Šutnja“, stigla na HBO Max

Ostvarenje reditelja Dalibora Matanića ima 6 epizoda, zasnovano je na istinitim događajima i priča o trgovini belim robljem.

Goran Bogdan
Goran Bogdan Fotografija: Šutnja/HBO Max

Dalibor Matanić jedan je od najproduktivnijih hrvatskih televizijskih i filmskih kreativaca. Gledali smo njegove uspešne projekte Novine i Područje bez signala, a sada imamo priliku da, na jednoj od najvećih streaming platformi HBO Max, pratimo njegovo novo ostvarenje – Šutnju.

Sutnja

Soran Bogdan u ulozi novinara Fotografija: Serija Šutnja/HBO Max

Kriminalistička serija Šutnja, hvaljena od strane kritičara i publike (ušla je u selekcije najvećih međunarodnih festivala poput Berlinale Series), ima šest epizoda. Nastala je prema romanima Drage Hedla, poznatog hrvatskog novinara i pisca, a okuplja dobro poznata glumačka imena kao što su Goran Bogdan, Tihana Lazović, Zlatko Burić, Sandra Lončarić, Leon Lučev, Darko Milas i ukrajinsku glumačku zvezdu, Kseniju Mišinu.

Goran Bogdan i Ksenija Mišina

Goran Bogdan i Ksenija Mišina Fotografija: Šutnja/HBO Max

Prvobitno prikazivana na HRT-u , Šutnja je snimljena po romanima Izborna šutnjaIspovjedna tajna i Kijevska piletina. Radnja se seli između hrvatskog Osijeka i ukrajinskog Kijeva, a obrađuje teme poput belog roblja, dečje prostitucije, zločina, ali i ličnih trauma i kompleksnih međuljudskih odnosa. Počinje smrću dve devojke – jedna se utopila, druga je preminula od predoziranja. Glavni osumnjičeni je takođe pronađen mrtav, a slučaj prate detektiv Vladimir (Milas) i reporter Stribor (Bogdan).

serija šutnja

Serija Šutnja Fotografija: HBO Max (promo)

Paralelno sa radnjom u Hrvatskoj, u Kijevu se gubi svaki trag nećakinji uticajnog para Olge (Mišina) i Ivana Hrvatića (Lučev) iz Osijeka. Uskoro se ispostavlja da je to treća žrtva – i to pronađena u Osijeku, a ne u Kijevu gde je nestala. Počinje da se slaže zapanjujuća slagalica motiva, događaja i odnosa, a put do istine neće biti nimalo jednostavan.

 

 

Pročitajte i:

Filmovi

Akciona komedija od 2. juna na redovnom bioskopskom repertoaru.

Filmovi

Novi film Ivana Marinovića okupio je glumačke zvezde Tihanu Lazović, Gorana Bogdana, Nikolu Ristanovskog, Mirjanu Joković i druge.

Vesti

Serija snimljena po Ćosićevim romanima "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik", emitovaće se od 23. aprila, svake subote i nedelje u 20.05, na prvom kanalu.

Vesti

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.