Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Retrospektiva filmova Dušana Makavejeva na festivalu u Peruu

U sklopu 13. izdanja peruanskog Međunarodnog filmskog festivala AL ESTE, biće priređena retrospektiva filmskih ostvarenja slavnog srpskog reditelja.

covek nije tica
Čovek nije tica Fotografija: Čovek nije tica promo

U sklopu 13. izdanja peruanskog Međunarodnog filmskog festivala AL ESTE, koji se održava od prvog do jedanaestog juna, biće priređena retrospektiva filmskih ostvarenja slavnog srpskog reditelja Dušana Makavejeva.

Kako je navedeno na sajtu festivala (prenosi portal Filmskog centra Srbije), cilj pomenute retrospektive  je da publici u Peruu približi filmske stvaraoce koji predstavljaju značajne figure i uticaj u istoriji svetskog filma, a koji su manje poznati u toj zemlji.

Izbor Makavejevljevih filmova biće dostupan u čitavom Peruu putem platforme elekran.com od 1. do 11. juna ove godine. Selekcija filmova  obuhvata naslove kao što su „Ljubavni slučaj ili tregedija službenice PTT„, „Čovek nije ’tica“ i „Nevinost bez zaštite„.

Dušan Makavejev (1932-2019) bio je srpski režiser i scenarista, jedan od osnivača filmskog crnog talasa. Svoju punu kreativnu zrelost ostvario je u drugoj polovini šezdesetih godina dvadesetg veka, da bi početkom sedamdesetih bio prepoznat kao jedan od najznačajnijih evropskih i svetskih filmskih stvaralaca.

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Reditelj ostvarenja, Stefan Arsenijević, otkriva da ga je veliki broj nagrada iznenadio.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.