Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Rediteljka filma „Kelti“ nagrađena na Filmskom festivalu u Trstu

Milica Tomović dobila je prestižno priznanje – CEI Award.

Na aktuelnom, 33. Filmskom festivalu u Trstu, rediteljka Milica Tomović osvojila je prestižnu nagradu CEI (Centralne-evropske inicijative), za svoj prvi dugometražni igrani film „Kelti„. Priznanje koje dodeljuje Asocijacija Alpe Adria filmskim radnicima iz zemalja centralne Evrope, ranije su osvojili Dragan Nikolić, Želimir Žilnik I Srdan Golubović.

Dubravka Kovjanic Kelti

Dubravka Kovjanić igra majku                                                                  Fotografija: Promo

Beograd, 1993. godina, inflacije, Nindža kornjače, sendviči sa kiselim krastavčićima, atmosefra otuđenosti i izolacije, tako je rediteljka Milica Tomović „obojila“ svoje „Kelte“. „Kelti“ su porodična drama sa elementima komedije, pisana sa željom da se stvori zabavan, lud, nostalgičan i emotivan film za koji će publika poželeti da se nikada ne završi.

–  To je film o nestanku jedne zemlje i gubitku identiteta koji su prikazani kroz tri različite generacije unutar jedne porodice i njihove svakodnevne rutine, a tokom priprema rođendanske zabave za najmlađu kćerku. Zamisao je bila da se se istovremeno pozabavim i svojim detinjstvom i svojim životom odrasle osobe i da, pružajući tačku gledišta osmogodišnjakinje na taj period, sebi obezbedim priliku da, sada kada sam i sama u tim njihovim godinama, u potpunosti razumem ono kroz šta su moji roditelji prolazili tada, rekla je o svom filmu rediteljka.

Nikola Rakocevic i Dubravka Kovjanic

Nikola Rakočević i Dubravka Kovjanić                                                      Fotografija: Promo

„Kelti“ su svetsku premijeru imali na Berlinskom festivalu prošle godine, u onlajn izdanju, u programu „Panorama“, kada su naišli na vrlo pozitivne kritike  vodećih svetskih filmskih magazina. U filmu glume Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković, a on je nastao u produkciji kompanije EED Productions iz Beograda, dok je koproducent kuća Film Danas, uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

 

Pročitajte i:

Vesti

Nagrađivani film sada je osvojio nagrade na festivalima u Americi i na Kipru.

Vesti

"Kelti" će se uskoro naći u glavnim takmičarskim programima festivala u Klivlendu i Nikoziji.

Trejleri

Prva epizoda serije "Blok 27" večeras u 21 čas na kanalu Superstar TV, a već sutra biće emitovan i nastavak.

TV

Na televizijske kanale stiže potpuno osveženje - domaća young adult misteri- horor serija!


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.