Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Počinje snimanje serije „Vreme smrti“

Goran Šušljik, glumac i producent, otkriva koga ćemo od poznate ekipe videti u novoj ekranizaciji romana Dobrice Ćosića.

Goran Susljik
Foto: Igor Prusac

U razgovoru za emisiju „Probudi se“, na kanalu Nova S, glumac i producent Goran Šušljik otkrio je da kreće sa snimanjem serije „Vreme smrti“, koja će, kao i prethodne dve, „Koreni“ i „Vreme zla“, biti zasnovana na književim delima Dobrice Ćosića. Glumac trenutno sa ekipom obilazi lokacije za snimanje, čiji je početak zakazan za 5. maj, u Jagodini.

– Neki od autora su i dalje sa nama. Pre svega tu su Ivan Živković i Sanja Milosavljević Savić koja je pisala scenario, zatim Nikola Pantelić kao izvršni producent. Biće tu i veliki glumački ansambl. Teško je naći autentične lokacije koje mogu da podražavaju epohu, a ovde je u pitanju period Prvog svetskog rata. Srbija u tom smislu teško da postoji. Naravno, nije u pitanju samo modernizacija zemlje jer je prošlo mnogo godina od tada, nego i jedan čudan odnos nas prema onome što je naše nasleđe, rekao je Šušljik.

Glumac je otkrio da je najteže naći autentičnu arhitekturu iz tog perioda.

– Često se zaboravlja koliko važnih, dobrih i korisnih stvari je moguće sačuvati, ne samo da bismo mi mogli da se divimo prošlim vremenima, nego upravo i zbog ove industrije koja je u razvoju kod nas. Dakle, filmska industrija veoma teško može da pronađe autentične prostore iz tog vremena. Na kraju smo prešli celu Srbiji i snašli se. Uspeli smo da pronađemo lokacije u Zrenjaninu, iako se radnja ne seli u ovaj grad.

Šušljik je istakao da se oseća privilegovano što ima priliku da ispriča nešto o čemu je oduvek sanjao.

– Ova priča nije veoma važna samo za nas i naš identitet, nego je moguće da ćemo moći da ispričamo i o onome što tišti, evo momentalno, čitav svet: šta je veliki rat, kakve su sudbine malih običnih ljudi u tim velikim, katastrofalnim previranjima tadašnjeg sveta, a moguće i sadašnjeg, istakao je on.

Pročitajte i:

Vesti

Serija snimljena po Ćosićevim romanima "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik", emitovaće se od 23. aprila, svake subote i nedelje u 20.05, na prvom kanalu.

Vesti

Divim se Ljubinom daru. Osuđuje greh, ali ne i grešnika. Voli život i voli čoveka kakav god da je - priča reditelj o velikom...

Intervju

Jedna od najdarovitijih domaćih glumica priča o projektu "Ona se budi" i otkriva kakva je njena sledeća uloga na filmu.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.