Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Počinje festival u Trebinju – Zlatni platani čekaju Natašu Ninković i Svetozara Cvetkovića

Sutra se, na obali Trebišnjice, otvara deveti Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje pod sloganom „Pod svjetlom mjesečeve rijeke“.

Tradicionalne nagrade festivala, Zlatni platani, za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu biće dodeljene glumcima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću.

Festival će otvoriti film „Četiri priče“ trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija „Čovek koji je prodao svoju kožu“ sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi.

Do 8. avgusta na, na različitim lokacijama, biće prikazano 26 dugometražnih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz: BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa.

Pored tradicionalnih programskih celina Festival od ove godine uvodi i novu – Dječiji program, a nije izostao ni prateći program, te će pored muzičkih događaja biti upriličene i promocije knjiga „ Jelena Anžujska“ i „Davorjanka Paunović“, autorke Ane Atanasković i „Čovjek iza nehata“, Gorana Gocića, kao i izložba niškog slikara i muzičara Bojana Stojanovića.

Pročitajte i:

Kritika

U galeriji Artget, 20. aprila u 13 sati, biće predstavljena knjiga "Žan-Lik Godar permanentni revolucionar".

Filmovi

Premijera filma zakazana je za 22. februar u Kombank dvorani, nakon čega će biti distribuiran u bioskope širom Srbije.

Filmovi

Glumac Svetozar Cvetković je govorio o filmu "Pucnji u Marseju" i svojoj ulozi advokata odbrane San Obana, koji je zastupao organizatore na atentat na...

Filmovi

Premijera filma „Pucnji u Marseju“ održaće se na godišnjicu ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića,  u Kombank dvorani. Film prati sudski proces teroristima koji su bili saučesnici...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.