Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Počelo snimanje druge sezone serije „Beležnica profesora Miškovića“

Planirano je 12 novih epizoda u kojima će se kao glavni junaci pojaviti i istorijske ličnosti poput Tesle, Atile Hunskog i Dušana Popova.

Momčilo Otašević
Momčilo Otašević Fotografija: Instagram/@serijabeleznica

Snimanje druge sezone serije koja ima elemente paranormalnog, zbog čega je opisivana kao  „srpski Dosije X i Tvin Piks“, „Beležnica profesora Miškovića„, počelo je ove nedelje. Snimiće se 12 novih epizoda – na Rtnju, u Viminacijumu, Titelu, Kladovu, Užicu i u Beogradu, a koje bi krajem godine trebalo da se emituju na televiziji Superstar.

Reditelj ovog ostvarenja je Miroslav Lekić, scenarista Kosta Peševski, a Zoran Janković, osnivač „Košutnjak filma“, koji je uz „Telekom Srbija“ zadužen za produkciju, za Večernje novosti otkriva detalje sa seta.

-I u nastavku se radnja odvija u dvehiljaditoj godini, ali nas flešbekovi vraćaju u razne epohe. Nove epizode obrađuju period od 441. do 2003. godine, putovaćemo kroz vreme. U glumačkoj podeli su i dalje Momčilo Otašević, Svetozar Cvetković, Milena Radulović, Miloš Samolov, Aleksandar Srećković, Anica Dobra, Irfan Mensur i drugi. Imamo i nove likove u seriji, kao što su Nikola Tesla kog tumači Dubravko Jovanović, i Atila Hunski koga igra Slobodan Stefanović. Glumačkoj ekipi pridružiće se i Kalina Kovačević, Peđa Bjelac, Mina Sovtić, govori Janković o seriji koja je zasnovana na istoimenom romanu Ratka Dmitrovića.

Anica Dobra

Anica Dobra Fotografija: Instagram (@serijabeleznica)

A reditelj Miroslav Lekić otkrio je da će se prva i druga sezona upravo razlikovati po tome što u nastavku imamo uvođenje istorijskih ličnosti.

– Videćemo i Dušana Popova, našeg čuvenog obaveštajca. On je bio tajni agent MI6 i poslužio je piscu Janu Flemingu kao uzor za Džejmsa Bonda.

 

Pročitajte i:

Vesti

U drugoj sezoni "Beležnice profesora Miškovića" glumac tumači silnog vojskovođu.

Vesti

Prvi dugometražni igrani film Ivana Bakrača domaću premijeru imao je na Festu.

Filmovi

Nakon svetske premijere u Karlovim Varima pred beogradsku publiku, u glavnom takmičarskom programu Festa, stiže generacijski film o ljubavi i prijateljstvu.

TV

Glumica otkriva kako je bilo naći se prvi put u kadru sa Vesnom Trivalić.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.