Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Pala prva klapa komedije „Živi i zdravi“

Novi film Ivana Marinovića okupio je glumačke zvezde Tihanu Lazović, Gorana Bogdana, Nikolu Ristanovskog, Mirjanu Joković i druge.

Zivi i zdravi
Nikola Ristanovski i Ivan Marinović Fotografija: Maja Medić/Instagram @thelushtichan

Filmski scenarista i reditelj, poznat po prvom dugometražnom filmu „Igla ispod praga“, Ivan Marinović započeo je snimanje komedije „Živi i zdravi“ u Crnog Gori.

Ovaj crnogorski film nastaje u koprodukciji sa producentskim kućama iz pet zemalja, među kojima su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije. Prve scene snimljene su u Portonovi rizortu u Crnoj Gori, a ova „mediteranska komedija“ počinje kada Dragana, buntovna mlada, samo dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda. Kako je sve spremno za venčanje – rodbina pozvana, pokloni kupljeni, pršuti isfetani, njen otac ne želi ni da čuje za otkazivanje svadbe. Ni mladoženja Momo se ne predaje i rešen je da se bori do kraja da mlada ne ode i tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom naoružanja i dinamita, kako tradicija i običaji nalažu.

Podelu čine glumci iz celog regiona. Draganu, glavnu žensku ulogu tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje Snježana Sinovčić Šiškov i Momčilo Pićurić. Sa mladine strane, tu su u ulogama roditelja Mirjana Joković i Dejan Đonović, a kumu igra Dragana Dabović.

Premijera filma očekuje se u toku 2023. godine.

Pročitajte i:

Filmovi

Akciona komedija od 2. juna na redovnom bioskopskom repertoaru.

Vesti

Serija snimljena po Ćosićevim romanima "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik", emitovaće se od 23. aprila, svake subote i nedelje u 20.05, na prvom kanalu.

Vesti

Ostvarenje reditelja Dalibora Matanića ima 6 epizoda, zasnovano je na istinitim događajima i priča o trgovini belim robljem.

Vesti

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.