Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Pala prva klapa filma „Lančana reakcija“

Dragan Bjelogrlić započeo je snimanje novog filma.

lancana reakcija
Lančana reakcija Fotografija: Aleksandar Levajković

Nakon nekoliko godina priprema i rada na scenariu, u Beogradu je 18. maja pala prva klapa novog filmskog ostvarenja „Lančana reakcija“, reditelja, glumca i producenta Dragana Bjelogrlića.

– Hladni rat se nadvio nad planetom. Gvozdena zavesa’ podelila je evropski kontinent, ali i čitav svet na dva politički i vojno suprostavljena bloka. I jedan i drugi blok poseduje nuklearno naoružanje. Strah od neminovnosti nuklearenog rata dovodi do paničnog pokušaja mnogih zemalja da obezbede ovakvo naoružanje, dok nauka istovremeno pokušava da pronađe lek od nuklearnog zračenja, kao posledice upotrebe atomskih bombi – ovako počinje glavna linija priče koja prati akcedent koji se dogodio 1958. godine u naučnom institutu Vinča nadomak Beograda, a koji simbolično predstavlja početak trke za opstanak u kojoj će se suprotstaviti dva naučnika, dva sveta i dve ideologije.

Lancana reakcija

Lančana reakcija Fotografija: Aleksandar Levajković

Scenario za ovaj međunarodni projekat potpisuju Vuk Ršumović i Dragan Bjelogrlić, a nastao je po motivima romana „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Milašinovića.

Proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Žeremi Laert i Olivije Bartelemi će nositi neke od glavnih uloga u ovoj francusko – srpskoj koprodukciji, dok će domaću filmsku postavu predvoditi Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Jovan Jovanović i Alisa Radaković.

Planirano je da snimanje traje godinu dana na autentičnim lokacijama u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj. Reditelj Dragan Bjeloglić predvodi veliki autorski tim koji čine izvršni producent Goran Bjeloglić, direktorka filma Nataša Višić, direktor fotografije Ivan Kostić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Medenica. Premijera se očekuje na jesen 2023.

Pročitajte i:

Vesti

Scenarista Đorđe Milosavljević otkrio je da još uvek razrađuje ideje, a da će u nastavku popularnog ostvarenja biti više drame, više akcije, više svega.

Vesti

Divim se Ljubinom daru. Osuđuje greh, ali ne i grešnika. Voli život i voli čoveka kakav god da je - priča reditelj o velikom...

Vesti

Nakon vodeće uloge u filmu Toma, kojom je oživeo lik legendarnog Tome Zdravkovića, popularni glumac još jednom tumači ličnost koju svi znaju i vole

Video

"Nikako ne volim da gledam ni da slušam sebe nigde, pa ni na filmu."


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.