Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

„Oaza“ nagrađena na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji

Film „Oaza“, u režiji Ivana Ikića, nagrađen je Specijalnim priznanjem žirija u sekciji „Balkan Competition“ 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

U svom obrazloženju žiri je istakao da se ne dešava često da naiđemo na film koji je ujedno umetničko ostvarenje i važan dokument.

– Ovaj film mlade sa posebnim potrebama stavlja u prvi plan društva i ima potencijal da promeni način na koji posmatramo ljude sa posebnim potrebama i otvorimo svoja srca za njihove probleme.

„Oaza“ je premijerno prikazana i nagrađena u septembru 2020. godine na Venecijanskom filmskom festivalu, kada mu je kao najboljem evropskom filmu u selekciji „Dani autora“, pripala nagrada Europa Cinemas Venice Label.

„Oaza“ je koprodukcija Srbije, Holandije, Slovenije, BiH i Francuske. Producenti filma su Sense Production iz Beograda (Marija Stojanović i Milan Stojanović), a koproducenti Kepler Film iz Amsterdama, Tramal Films iz Ljubljane, SCCA Pro.ba iz Sarajeva i Les Flms D’Antoine iz Pariza.

Projekat su podržali Filmski centar Srbije, Holandski filmski fond, Slovenački filmski centar i Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa (potprogram MEDIA) i panevropski koprodukcioni fond Eurimages.

Pročitajte i:

Vesti

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Novom Sadu počinje 28. oktobra projekcijom filma "Oaza"

Vesti

Film “Oaza“ Ivana Ikića predstavljaće Srbiju u trci za nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke – Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film....

Vesti

Festival italijansko-srpskog filma organizuje se po šesti put u Jugoslovenskoj kinoteci od 18. do 22. septembra. Festival ima za cilj promociju mladih italijanskih i srpskih autora i...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.