Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Novi film Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“ uskoro u bioskopima

Premijera filma zakazana je za 16. februar u Kombank dvorani, nakon čega će se naći na bioskopskim repertoarima širom Srbije.

Leto kada sam naucila da letim
Fotografija: Sense production/Promo

Novi film proslavljenog Radivoja-Raše Andrića, koji je stekao kultni status nakon ostvarenja „Munje“, „Kad porastem biću Kengur“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“, Leto kada sam naučila da letim, konačno stiže u bioskope. Premijera je zakazana za 16. februar u Kombank dvorani, a od 17. februara, ovo ostvarenje naći će se na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije.

Leto kada sam naucila da letim

Fotografija: Sense production/Promo

U pitanju je topla, vedra i duhovita porodična priča, čija radnja se odvija na najsunčanijem mestu na Jadranu, ostrvu Hvar, a prati luckastu tinejdžerku Sofiju koja odlazi na, naizgled dosadno, letovanje sa dve bake. Nova prijateljstva, zaljubljivanje i morske avanture pretvoriće ovo letovanje na idiličnom ostrvu u raspust koji se pamti, a osim mlađoj publici, film će izmamti najlepše emocije gledaocima svih generacija. „Leto kada sam naučila da letim“ adaptacija je istoimene knjige Jasminke Petrović, koja je uvrštena u školsku lektiru, a pored neverovatno harizmatične Klare Hrvanović u glavnoj ulozi, tu su još i Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević.

Leto kada sam naucila da letim

Fotografija: Sense production/Promo

Film je realizovan je u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

 

 

Pročitajte i:

Video

Radivoje-Raša Andrić ispričao je kako je završeno snimanje filma Leto kada sam naučila da letim i kako je pandemija uticala na samo snimanje.

TV

Nove epizode počinju da se emituju na kanalu Superstar TV, vikednom od 21 čas.

Vesti

Ostvarenje Radivoja-Raše Andrića oduševilo je publiku i kritičare na Međunarodnom filmskom festivalu dečjeg i omladinskog filma BUFF u Malmeu, a reditelj, za Prvu klapu,...

Intervju

Reditelj najcitiranijih filmova u domaćoj kinematografiji, opisuje snimanje filma "Leto kad sam naučila da letim" na Hvaru i saradnju sa Žarkom Lauševićem, otkriva da...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.