Connect with us

Šta tražite?

TV

Nikola Šurbanović: Um caruje, a snaga dobro dođe!

Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, zvezda serije „Kolo sreće“, otkriva sa kakvim se glumačkim izazovima susreće i kako provodi vreme kad nije na setu.

Iako iza sebe ima nekoliko filmova, a i pozorište je, kaže, njegova druga kuća, jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, koga trenutno gledamo u seriji Kolo sreće na televiziji Prva, Nikola Šurbanović poslednjih godina prisutniji je na televiziji.

Gledali smo ga u nedavno emitovanoj seriji „Nečista krv„, a volimo ga i zbog uloga u televizijskim ostvarenjima „Vere i zavere“, „Šifra Despot“, „Sinđelići“, „Pogrešan čovek„, „Preživeti Beograd“, „Grupa“,  „Predstraža“. Ulaženje iz lika u lik, čak i kad paralelno igra u dve serije, za njega isključivo predstavlja izazov.

– Svakako je izazov susresti se, u kratkom vremenskom periodu, sa različitim zadacima, ali u tome i jeste čar. Takve okolnosti su poželjne, jer za mene nema ničeg lepšeg od takvog “poligona” za igru. Gvozden iz Nečiste krvi i Bojan iz Kol sreće pripadaju različitim epohama. O Gvozdenu sam saznao mnogo u knjigama iz istorije, o našim precima iz tog perioda. Ljudi su tada živeli drugačije, epoha 19. veka umnogome je diktirala pristup Gvozdenu, priča on.

– S obzirom na to da volim istoriju, bilo mi je zadovljstvo i velika čast da sa rediteljima i ekipom istražujem i oživljavam celu priču. Inspiraciju za Bojana imao sam oko sebe, u svakodnevnom životu, budući da je on naš savremenik. Uzbudljivo je sa čime se on sve susreće, kao i način na koji se nosi sa nelagodnostima i nevoljama. To je ono o čemu sam razmišljao čitajući epizode u pripremi. Zadovoljstvo mi je da tumačim njegov lik.

U seriji Kolo sreće deli kadar sa velikim glumačkim imenima poput Nele Mihailović, Gorana Radakovića, Jelice Sretenović, Milenka Pavlova i kaže da mu predstavlja izuzetnu čast da sarađuje sa njima.

– Cela glumačka ekipa „Kola sreće“ funkcioniše kao jedan organizam. Porodicu igramo u seriji, porodica smo postali na setu. Učimo jedni od drugih, ima nas svih generacija. Naše starije kolege nesebično dele svoje iskustvo sa nama i to nam daje snagu i tačnost.

Kada ne glumi, najviše voli da vežba.

– Pratim dešavanja iz sfere borilačkih veština, a i sam vežbam rekreativno. Neretko posećujem teretanu. Dopada mi se jedna izreka koja glasi: „Um caruje, a snaga dobro dođe“. Volim da pročitam dobru knjigu, a umem i da preteram sa sladoledom.

Pročitajte i:

TV

Jednu od glavnih uloga u seriji koja će imati sto epizoda tumači talentovana Srna Đenadić.

Intervju

Jedan od najboljih glumaca sa Eks-Ju prostora, koji je ostavio značajan trag u svetskoj kinematografiji, nakon maestralno odigranih uloga Kolja u "Nečistoj krvi" i...

Intervju

Pala je poslednja klapa serije "Kolo sreće", a jedna od glavnih junakinja otkriva šta joj je bilo najzabavnije na snimanju.

TV

Momir Milošević, koji je zajedno sa Milicom Tomović režirao "Blok 27", otkriva i po čemu se to njegova serija razlikuje od "Stranger Things" i...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.