Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Nešto drugačije: Film „Jazavac pred sudom“ u bioskopima od 3. februara

Ostvarenje australijskog autora Marka Vindona snimljeno je u Srbiji, za samo dva dana, po motivima istoimene pripovetke Petra Kočića.

Jazavac pred sudom
Fotografija: Jazavac pred sudom/Promo

Domaći dugometražni igrani film „Jazavac pred sudom„, snimljen po motivima čuvene pripovetke Petra Kočića, specijalnu projekciju imao je prošle godine na Festu. Godinu dana kasnije i šira bioskopska publika ima priliku da se upozna sa ostvarenjem australijskog reditelja Marka Vindona, snimanog u našoj zemlji.

Film je nastao zahvaljujući prijateljstvu i saradnji Vindona sa glumcem Danijelom Kovačevićem, koga je reditelj (po profesiji direktor fotografije) upoznao na snimanju TV serije „Infiltracija“, koju je radio u Srbiji 2018. godine, da bi ga potom gledao u predstavi „Jazavac pred sudom„, na sceni Teatra Slavija. Kad je pročitao delo Petra Kočića, poželeo je da ga adaptira na moderan način. Neverovatna je činjenica da je ceo film snimljen za samo dva dana, na prostoru teatra KPGT, ali su intenzivne probe pred realizaciju trajale mesec. Radnja filma dešava se u jeku Austrougarske vladavine nad Bosnom, a glavni lik je David Štrbac, koji tuži jazavca jer zauzima njegovo polje kukuruza. Na filmu se govori srpski, bosanski i engleski, a osim Danijela Kovačevića u vodećoj ulozi, u podeli su Vanja Nenadić, Ema Gojković, Mihailo Laptošević i drugi.

Film, pod pokroviteljstvom distributerske kuće MegaCom Film, počinje da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 3. februara.

 

Pročitajte i:

Intervju

Glumica koju trenutno gledamo u seriji "Tajne vinove loze", otkriva šta je naučila od Radeta Šerbedžije sa kojim deli scenu u Beogradskom dramskom pozorištu...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.