Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Nakon Trsta, film Milice Tomović nastavlja festivalski pohod.

„Kelti“ će se uskoro naći u glavnim takmičarskim programima festivala u Klivlendu i Nikoziji.

Kelti
Dubravka Kovjanić Fotografija: Kelti/Promo

Nakon Trsta u januaru (gde je nagrađen), nastavlja se festivalski pohod celovečernjeg igranog prvenca Milice Tomović. Film „Kelti“, biće uskoro prikazan u glavnim takmičarskim programima dva inostrana festivala – 20 Kiparskih filmskih dana u Nikoziji (od 8. do 16. aprila) i 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Klivlendu (od 30. martta do 9. aprila).

Jelena Đokić

Jednu od glavnih uloga na filmu tumači Jelena Đokić Fotografija: Promo

Radnja filma Milice Tomoćić koja je, uz Tanju Šljivar, napisala scenario, odvija se u zimu 1993. godine, u vreme kad je Bil Klinton izabran za predsednika SAD, Odri Hepburn umrla, a ratovi koji okončavaju život Jugoslavije nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija preti da postane hiperinflacija. Minja slavi osmi rođendan. U dnevnoj sobi, ona i njeni školski drugovi se zabavljaju obučeni u Nindža kornjače, dok se za to vreme odrasli okupljaju u kuhinji. Pijano veče puno duvanskog dima, koketiranja i alkohola uzima svoj danak. U filmu „Kelti“ igraju Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković i drugi. Film je nastao u produkciji kompanije EED Productions iz Beograda, dok je koproducent kuća Film Danas.

Pročitajte i:

Vesti

Nagrađivani film sada je osvojio nagrade na festivalima u Americi i na Kipru.

TV

Momir Milošević, koji je zajedno sa Milicom Tomović režirao "Blok 27", otkriva i po čemu se to njegova serija razlikuje od "Stranger Things" i...

TV

Nakon Tajkuna, Crne svadbe, Bloka 27, Porodice, produkcijska kuća FireFly, koja trenutno radi na seriji Pad, sprema još veća televizijska iznenađenja.

Trejleri

Prva epizoda serije "Blok 27" večeras u 21 čas na kanalu Superstar TV, a već sutra biće emitovan i nastavak.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.