Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Milan Marić o liku Žarka Lauševića: Pozvali su me, nisam znao kako da reagujem  

Nakon vodeće uloge u filmu Toma, kojom je oživeo lik legendarnog Tome Zdravkovića, popularni glumac još jednom tumači ličnost koju svi znaju i vole

Foto: Aleksandar Kujučev

Bojan Vuletić, reditelj serije „Pad“, koja će se baviti događajima opisanim u autobiografiji glumca Žarka Lauševića (Godina prođe, dan nikad), otkrio je da kasting za glavnu ulogu nije bio lak, ali da misli da je Milan Marić, sa kojim je već sarađivao u seriji „Porodica“ (Marić je igrao Čedomira Jovanovića), najbolji mogući izbor. A sada glumac, u intervjuu za Blic, priča kako je reagovao kada su ga pozvali na kasting za lik kolege i šta je prvo pomislio kada su mu rekli da je dobio ulogu.

– Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem. S jedne strane mi je zazvučalo veoma izazovno, a s druge strane sam pomislio “au, još jedna uloga o životu čoveka kojeg svi poznaju i imaju nekakav odnos prema njemu i celom tom događaju”. Ta priča je priča koja je višesložna, bolna i emotivna, te me je zanimalo da čujem od reditelja šta je ideja i da pročitam scenario. Odluku sam doneo kada sam shvatio da se pravi serija samo po motivima Žarkove knjige i tog događaja, a da je fokus priče borba sa samim sobom.

Foto: Aleksandar Kujučev

Milan otkriva da će se u radu na liku isključivo držati scenarija.

– Ne poznajem toliko Žarkov život da bih mogao da pravim paralele, ali mislim da to i nije važno, na kraju krajeva, jer ovaj lik svakako neće u našoj postavci biti Žarko. Zapravo, gradimo jedan potpuno fiktivan lik unutar okvira priče o kojoj su svi ponešto čuli. Zadatak glumca je da nađe koliko može sličnosti sa likom kojeg glumi, ali i da sebe izmesti iz sebe i da otključa neke potpuno nepoznate stvari koje nisu sklone njegovom karakteru i senzibilitetu.

Još uvek nije pričao sa Žarkom o ulozi u seriji „Pad“.

– Sa Žarkom sam radio na seriji „Državni službenik“, ali o ovoj ulozi još uvek nismo razgovarali, otkriva Milan i pravi paralelu između Žarkovog lika i lika pevača Tome Zdravkovića, kog je igrao u filmu „Toma“.

Mislim da je važno da shvatimo da ideja ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija tog događaja, nego unutar okvira te tragične priče pokušaj da se dekonstruišu i vreme i ljudi unutar tog i takvog ludog vremena.

Žarkovu knjigu je davno pročitao.

– Knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje. Scenario je poprilično emotivno kompleksan i glumački izazovan, samim tim je i ogroman izazov za sve nas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i:

Filmovi

Dragan Bjelogrlić započeo je snimanje novog filma.

TV

Nove epizode počinju da se emituju na kanalu Superstar TV, vikednom od 21 čas.

Vesti

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.

Filmovi

Ostvarenje Radivoja-Raše Andrića uskoro će imati međunarodnu premijeru.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.