Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Milan Marić igra Žarka Lauševića: Kreće snimanje serije po knjizi „Godina prođe, dan nikad“

Milan Maric
Foto: Dušan Petković i Nikola Večanski/Serija Besa promo

Za nekoliko nedelja počinje snimanje serije „Pad“, nastale po knjizi Žarka Lauševića, „Godina prođe, dan nikad“, a glavnu ulogu, odnosno slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić. Scenario za seriju od osam epizoda potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, režiju Vuletić, a iza svega stoji produkcijska kuća FireFly.

– Motivi iz Lauševićeve knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji, ispričao je Vuletić za Kurir.

Foto: Live Production/Promo

Bojan Vuletić, koji je sa Milanom već sarađivao na seriji „Porodica“, u kojoj je glumac tumačio lik Čedomira Jovanovića, otkriva zašto je odabrao Marića za glavnu mušku ulogu.

– Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji „Porodica“ već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku. Serija će biti posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji.

Premijerno prikazivanje očekuje nas na kanalu Superstar, a ceo projekat nastaje kao plod uspešne sardnje FireFly produkcije i Telekoma Srbija.

Izvor: Kurir

Pročitajte i:

TV

Nove epizode počinju da se emituju na kanalu Superstar TV, vikednom od 21 čas.

Vesti

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.

TV

Momir Milošević, koji je zajedno sa Milicom Tomović režirao "Blok 27", otkriva i po čemu se to njegova serija razlikuje od "Stranger Things" i...

Vesti

Nove epizode biće emitovane na Superstar TV od 11. marta svakog petka, subote i nedelje od 21h, dok će se na RTS-u prikazivati od...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.