Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

„Leto kad sam naučila da letim“ na Filmskom festivalu u Malmeu!

Ostvarenje Radivoja-Raše Andrića uskoro će imati međunarodnu premijeru.

Leto kada sam naucila da letim
Fotografija: Sense production/Promo

Film Radivoja-Raše Andrića, „Leto kada sam naučila da letim“, imaće međunarodnu premijeru u martu ove godine, na prestižnom festivalu BUFF u Malmeu. Film je uvršten u takmičarsku selekciju festivala sa još sedam ostvarenja i nominovan je za dve nagrade: Nagradu za najbolji film grada Malmea i Nagradu Evropske asocijacije filmova za decu.

Leto kada sam naučila da letim

Leto kada sam naučila da letim Fotografija: Sense production/Glorija Lizde/Promo

„Leto kada sam naučila da letim“ trenutno se prikazuje u bioskopima širom Srbije. Ova duhovita, vesela i emotivna priča u bioskope je privukla veliki broj ljubitelja sedme umetnosti – do sada ga je pogledalo više od 35.000 gledalaca. Radnja filma prati morske avanture dvanaestogodišnje Sofije na jednom od najsunčanijih mesta Jadrana, ostrvu Hvar. Kroz nova prijateljstva, prve ljubavi, ali i dugo čuvane porodične tajne publika prati Sofiju na njenom nezaboravnom letovanju. Ostvarenje Raše Andrića namenjeno je svim generacijama i baš zbog njegove višeslojne priče, u filmu mogu podjednako da uživaju deca, mame, tate, bake i deke. Deca se pronalaze u liku i avanturama mlade Sofije, dok stariju publiku film vraća u detinjstvo i podseća na neka prošla vremena i zaboravljene vrednosti.

Leto kada sam naucila da letim

Fotografija: Sense production/Promo

Sjajnu glumačku ekipu čine talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić. U filmu se pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić. BUFF Međunarodni filmski festival osnovan je 1984. i predstavlja jedan od značajnijih evropskih festivala posvećenih filmovima za decu i omladinu iz svih delova sveta. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 118 filmova iz 51 države.

 

Pročitajte i:

Video

Radivoje-Raša Andrić ispričao je kako je završeno snimanje filma Leto kada sam naučila da letim i kako je pandemija uticala na samo snimanje.

TV

Nove epizode počinju da se emituju na kanalu Superstar TV, vikednom od 21 čas.

Vesti

Ostvarenje Radivoja-Raše Andrića oduševilo je publiku i kritičare na Međunarodnom filmskom festivalu dečjeg i omladinskog filma BUFF u Malmeu, a reditelj, za Prvu klapu,...

Intervju

Reditelj najcitiranijih filmova u domaćoj kinematografiji, opisuje snimanje filma "Leto kad sam naučila da letim" na Hvaru i saradnju sa Žarkom Lauševićem, otkriva da...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.