Connect with us

Šta tražite?

Video

„Kakve god da su mu šanse, ovaj narod nije hteo da odustane“: Goran Nikolić o važnosti kosovskog boja

„U nekom širem smislu, to je bio jedan krvavi i mračan korak ka oduzimanju slobode,“ kaže reditelj filma „Heroji“.

„Bitka deli ljude na one koji misle da smo tu više izgubili nego dobili, a postoji i ona druga kasta koja misli da smo mi pobedili.“ kaže u video intervjuu za Prvu klapu Goran Nikolić, reditelj filma Heroji, koji se bavi kosovskim bojem.

 „Ja mislim da u jednoj bici u kojoj toliko ljudi izgubi život i dovede do porobljavanja je više pozitivno na nekom mikroplanu, jer pokazuje da ovaj narod, kakve god su mu bile šanse, nije hteo da odustane i da se bori za sebe, makar to bilo fatalno u krajnjem ishodu.“ nastavio je on.

„U nekom širem smislu, to je bio jedan krvavi i mračan korak ka tome da se desi jedno oduzimanje slobode,“ kaže on.

Nikolić kaže da se u filmu više bavio sopstvenim mislima o poznatom boju, nego činjenicama.

Pročitajte i:

Intervju

Reditelj filma "Heroji" otkriva ko mu je preneo ljubav prema filmu i koje ostvarenje je bilo ključno da se opredeli za režiju.

Vesti

Žiri jubilarnog Festa posebno je istakao ostvarenje Gorana Nikolića, kao "putokaz mladim autorima da se više oslanjaju na svoju ideju nego na produkcijske uslove".

Video

Da se u filmu Heroji, koji je sada bioskopima, pazilo na svaki detalj, govori i činjenica da Nikolić nije snimao nebo kada je na njemu...

Video

"Mislim da se maltene po svakom zamislivom aspektu razlikuje. Kod Šotre je fokus na bici samoj... " kaže Goran Nikolić o poređenju svog filma...


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.