Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Filmovi  „Posle zime“ i „The Game“ na programu festivala „Europa! Europa!“ u Australiji

U programu novog australijskog filmskog festivala našle su se koprodukcije iz našeg regiona.

The Game/Gejm
Fotografija: The Game/Fest/Promo

Prvo izdanje Filmskog festivala Europa! Europa! odigrava se u većim gradovima Australije i traje tri nedelje u februaru. Pored mnogih ostvarenja iz Evrope, festival će ugostiti i dva naša filma. To su srpsko-američki The Game,  rediteljke Ane Lazarević i manjinska srpska koprodukcija Posle zime Ivana Bakrača. Oba filma publika ima priliku da pogleda na predstojećem Festu.

Igra

Fotografija: The Game/Fest/Promo

U filmu The Game glavne uloge tumače Branislav Trifunović i Sloboda Mićalović, a radnja se vrti oko Strahinje, krijumčara sa lošim roditeljskim veštinama, zavisnog od kockanja, koji biva zaglavljen sa dva dečaka migranta u balkanskoj zabiti, što ih primorava da se drže bočnih puteva kako bi pronašli ilegalan prelaz u Zapadnu Evropu. Rediteljka Ana Lazarević, koja je diplomirala režiju na Univerzitetu Kolumbija, pisala je scenario za svoj film u kojem, pored Branislava i Slobode, igraju i Boris Isaković i Rale MIlenković.

Posle zime

Fotografija: Posle zime/Fest/Promo

Ostvarenje Posle zime Ivana Bakrača je koprodukcija Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Francuske, a film prati priču o pet prijatelja koji, u svojim kasnim dvadesetim, rasuti po ostacima Jugoslavije, pokušavaju da sačuvaju svoja prijateljstva, iako ih razdvajaju kilometri. Svi se trude da žive samostalne živote, daleko od patrijarhalnih korena, ignorišući loše ekonomsko stanje i ratnu prošlost regiona u kom žive. Tokom jedne godine, od proleća do zime, uviđaju da im se mladost naglo završava, iako je to logičan rezultat dugogodišnjeg eskapizma. Posle zime, svako od njih mora da izgradi novi svet za sebe. Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Reditelj ostvarenja, Stefan Arsenijević, otkriva da ga je veliki broj nagrada iznenadio.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.