Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Film Stefana Arsenijevića pretočen u pozorišnu predstavu

Poznati rumunski reditelj, Teodor Kristian Popesku, postavio je na scenu ostvarenje „Ljubav i drugi zločini“.

Stefan Arsenijević
Stefan Arsenijević Fotografija: Dušan Milenković

Film Stefana Arsenijevića, „Ljubav i drugi zločini„, po scenariju Arsenijevića, Srđana Koljevića i Bojana Vuletića, postavljen je na scenu pozorišta Tamasi Aron u Transilvaniji. Reditelj predstave je Teodor-Kristian Popesku, poznati rumunski reditelj i profesor na fakultetu u Bukureštu. U predstavi glumi ceo ansambl pozorišta. U glavnim ulogama su Bence Konia-Uto, Janka Korodi, Tibor Palfi i Zuza Gajzago.

Fotografija: promo

Reditelj kažeda je bilo je neverovatno uzbudljivo i emotivno videti junake iz njegvog filma, kako dobijaju novi život, govore na jeziku koji on ne razume, oživljavaju u jednom sasvim drugačijem umetničkom svetu.

– Fasciniran sam originalnim i efektnim rediteljskim konceptom koji je Kristian Popesku izmaštao da otključa naš tekst. Duboko sam dirnut nadahnutom i posvećenom glumačkom igrom celog ansambla. Tokom cele predstave bio sam na ivici sedišta od uzbuđenja. 

Ljubav i drugi zločini

Predstava „Ljubav i drugi zločini“ Fotografija: promo

„Ljubav i drugi zločini“ imao je svetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu 2008. i ovenčan je sa više međunarodnih i domaćih nagrada. Glavne uloge u njemu tumače Vuk Kostić, Anica Dobra, Milena Dravić i Feđa Stojanović. Radnja filma smeštena je na Novom Beogradu gde žena, u tumačenju Anice Dobre, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da ukrade znatnu količinu novca i zauvek ode iz zemlje. Sve bi manje-više išlo po planu da joj tog istog dana mladić iz kraja, Stanislav, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav. I ona počinje da se pita – šta ako je to ljubav njenog života? Pošto to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja večeri treba da odluči šta da uradi.

 

 

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Reditelj ostvarenja, Stefan Arsenijević, otkriva da ga je veliki broj nagrada iznenadio.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.