Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Film „Posle zime“ u bioskopima od 14. aprila

Prvi dugometražni igrani film Ivana Bakrača domaću premijeru imao je na Festu.

Posle zime
Fotografija: Posle zime/Fest/Promo

Debitantski dugometražni film „Posle zime“, crnogorskog reditelja Ivana Bakrača, počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 14. aprila. Ostvarenje koje je svetsku premijeru doživelo na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a srpsku u glavnom takmičarskom programu pedesetog Festa, prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, preko Beograda, do Novog Sada. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava.

Posle zime

Posle zime Fotografija: Biberche productions

Glavne uloge u filmu „Posle zime“ tumače Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ana Vučković i Ivona Kustudić, dok su se u ostalim ulogama našli Predrag Bjelac, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Branislav Jevtić, Vladimir Gvojić, Teodora Janković, Stela Ćetković i Miloš Pejović.

Momčilo Otašević prezadovoljan je dočekom publike na Festu i raduje se mogućnosti da ga publika konačno pogleda u i bioskopima širom Srbije.

– Nakon premijera filma u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, pa i u Karlovim Varima,  publika je svuda divno reagovala. Iako je ovo generacijski film i starije generacije su reagovale isto kao i mi kad smo ga gledali prvi put. Svi osećaju tu emociju koji smo i svi mi želeli da prenesemo, otkrio je glavni glumac.

 

 

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

U drugoj sezoni "Beležnice profesora Miškovića" glumac tumači silnog vojskovođu.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.