Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Film „Otac“ Srdana Golubovića u američkim bioskopima

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.

Film Srdana Golubović, koji je osvojio prestižne filmske nagrade u svetu, počinje da se prikazuje u američkim bioskopima. Distribucija počinje 15. aprila, prvo u njujorškom bioskopu New Plazza, a potom će publika imati priliku da ga vidi i 22. aprila, u Laemmle Royal-u u Los Anđelesu. Nakon premijere na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, gde je osvojio dve nagrade, Otac je nastavio da niže priznanja: „Zlatna vrata“ na Pula film festivalu, odličje za najbolji međunarodni narativni film na 21. Međunarodnom filmskom festivalu u Kalgariju, Prvu nagradu na 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE), a onda i na Filmskom festivalu u Monpeljeu – pripala mu je „Zlatna Antigona„, u takmičarskom programu dugometražnog igranog filma.

Otac

Goran Bogdan i Jovo Maksić Fotografija: Film Otac/Maja Medić Baš čelik (promo)

Kuća The Match Factory iz Kelna prodala je prava za distribuciju ovog filma na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država – otkupljen je na deset godina za bioskopsko i prikazivanje u virtualnim bioskopima, kao i ostale kasnije vidove distribucije,uz prikazivanje u najmanje pet gradova u SAD. Film će u bliskoj budućnosti biti prikazivan i u koproducentskim zemljama – Francuskoj i Nemačkoj, a ranije je otlupljen za distribuciju u Turskoj, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Litvaniji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Grćkoj, Kipru, Tunisu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Alžiru, Egiptu, Iranu, Iraku,  Jordanu, Kuvajtu, Libanu,  Iraku, Sudanu, Maroku, piše FCS.

Otac

Film Otac Fotografija: Maja Medić/Baš čelik (promo)

Otac je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj. Uloga oca Nikole pripala je Goranu Bogdanu, a za glumačko umeće u ovom filmu, glumac je bio nominovan za evropskog Oskara, odnosno nagradu Evropske filmske akademije. Pored Bogdana, ostale uloge u filmu  tumače: Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. 

 

Pročitajte i:

Filmovi

Akciona komedija od 2. juna na redovnom bioskopskom repertoaru.

Filmovi

Novi film Ivana Marinovića okupio je glumačke zvezde Tihanu Lazović, Gorana Bogdana, Nikolu Ristanovskog, Mirjanu Joković i druge.

Vesti

Serija snimljena po Ćosićevim romanima "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik", emitovaće se od 23. aprila, svake subote i nedelje u 20.05, na prvom kanalu.

Vesti

Ostvarenje reditelja Dalibora Matanića ima 6 epizoda, zasnovano je na istinitim događajima i priča o trgovini belim robljem.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.