Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Film makedonskog reditelja, sniman u Srbiji, oduševio publiku u Americi

Sci-fi, horor – triler Gorana Stolevskog, You Won’t Be Alone, nahvaljen od strane kritičara na Sandensu. Pored Numi Rapas, u ovom ostvarenju igraju i domaći glumci.

You Want Be Alone scena
You Wont Be Alone Noomi Rapace

Festival Sandens, koji je davne 1978. osnovao glumac Robert Redford, u međuvremenu je postao najznačajnija smotra nezavisnog filma na svetu. Ove godine, zbog uslova koje diktira pandemija virusa korona, održan je u virtuelnom formatu. Apsolutni favoriti su film „Nanny„, Nikjatu Jusu, koji je osvojio Veliku nagradu žirija, „Navalny„, Danijela Rohera, sa dva priznanja (Festivalski  favorit i Priznanje publike), i „Cha Cha Real Smooth„, Kupera Raifa, koji je osvojio nagradu publike u okviru dramske selekcije.

You Won't Be Alone

You Won’t Be Alone

Iako nije osvojio nagradu, film australijskog reditelja makedonskog porekla „You Won’t Be Alone“, oduševio je američke kritičare. Ostvarenje Gorana Stolevskog, u kome glavnu ulogu tumači Numi Rapas, po oceni većine filmskih stručnjaka predstavlja: “Najlepši film koji je ikad snimljen o vešticama“. Ovo je prvi dugometražni film makedonskog reditelja i zanimljivo je da je većinskim delom sniman u Srbiji. Kako bi napravio priču o makedonskoj veštici iz 19. veka, Neveni, Stolevski je scenografiju smestio u izolovano planinsko selo Pokrevnik, koje se nalazi na 700 metara nadmorske visine na Staroj planini, a snimano je i kod reka Pakleštice i Visočice, i vodopada Tupavice. Jedna od najznačajnijih scena u filmu zabeležena je u Petničkoj pećini kod Valjeva. Pored Numi, u filmu se pojavljuju i srpski glumci. Tu su Đorđe Živadinović Grgur, Marija Opsenica, Sofija Jeremić, Dobrila Stojnić, Đorđe Mišina.

 

Pročitajte i:

Filmovi

U pitanju je natprirodni horor triler „You Won’t Be Alone“


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.