Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Film Dušana Milića osvojio nagradu publike na Filmskom festivalu u Trstu

Psiholška drama – triler „Mrak“ inspirisana je istinitim događajem.

Slavko Stimac
Film "Mrak" Fotografija: Yana Lozeva

Film „Mrak“ Dušana Milića osvojio je nagradu publike na 33. Filmskom festivalu u Trstu, gde je ujedno imao i svetsku premijeru. Radnja drame – psihološkog trilera „Mrak“ inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu. Film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice, koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Fotografija Mihail Georgiev

Fotografija: Mihail Georgiev

Autorsku ekipu filma čine scenarista i reditelj Dušan Milić, direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Chalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen. Glumačku podelu čine Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

Autor fotografije Yana Lozeva

Fotografija: Yana Lozeva

Film „Mrak“ će imati premijeru 26. februara pred domaćom publikom u okviru takmičarskog programa predstojećeg 50. Međunarodnog filmskog festivala Fest.

Pročitajte i:

Vesti

Ostvarenje Dušana Milića počinje sa prikazivanjem u 16 bioskopa u Italiji.

Vesti

Danska zvezda srpskog porekla, glumica Danica Ćurčić, koja u filmu igra jednu od glavnih uloga, dobila je plaketu Jugoslovenske kinoteke.

Filmovi

Dugoočekivano ostvarenje Dušana Milića, koje je osvojilo nagradu publike na nedavno održanom Filmskom festivalu u Trstu, prikazuje se 26. februara u okviru glavnog takmičarskog...

TV

Nagrađivana serija Dalibora Matanića kreće sa emitovanjem 19. februara, na prvom kanalu RTS-a, a osim Štimca, tu su i Jovana Stojiljković i Goran Bogdan.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.