Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Film „Čekajući Handkea“ od danas u bioskopima

Novi dugometražni dokumentarni film Gorana Radovanovića, koji je premijeru imao na Festu, od danas se nalazi na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Dugometražno dokumentarno ostvarenje Gorana Radovanovića „Čekajući Handkea“, koje je premijeru imalo na poslednjem, 50. Festu, od danas je na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Saznavši da je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost 2019. godine, vinar Srđan Petrović iz Velike Hoče sa Kosova, odlučuje da postavi ploču sa reljefnim likom pisca na svojoj vinariji gde je slavni pisac više puta boravio. Postavljanje ploče zahvalnosti slavnom piscu u izopštenoj, izolovanoj i getoiziranoj enklavi okruženoj albanskom većinom kakva je Velika Hoča, postaje svojevrsna sizifovska akcija koja razotkriva svu dramu života preostalog srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Celokupni autor filma je Goran Radovanović, poznat po filmovima „Enklava“ i „Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali“. Pored Srđana Petrovića, u ovom ostvarenju učestvuju i Luka Petrović, Ljubomir Filijović, Velja Stojković, Gavrilo Kujundžić i Živana Pavlović.

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Reditelj ostvarenja, Stefan Arsenijević, otkriva da ga je veliki broj nagrada iznenadio.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.