Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Fenomen domaće kinematografije: Film Toma pogledalo više od milion gledalaca

Film o sudbini Tome Zdravkovića postao je jedan od najgledanijih srpskih filmova ikada.

Foto: Aleksandar Kujučev

U želji da sazna „Koliko sećanja staje u pesmu i koje su pesme veće od života“, za samo dva i po meseca prikazivanja film „Toma“ pogledalo je više od milion gledalaca. Ovim rekordom, ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koje kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, postalo je najgledaniji film novije domaće kinematografije.

Foto: Aleksandar Kujučev

Od svečane beogradske premijere do danas, javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, a fenomen „Toma“ dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme „Ponoć“, koju je producent i kompozitor Željko Joksimović specijalno komponovao za ovaj film, a koja danas broji 14 miliona pregleda na Youtube kanalu.

Foto: Aleksandar Kujučev

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa 35.000 posetilaca.

Foto: Aleksandar Kujučev

Film „Toma“ prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali i glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, baš kao i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Foto: Aleksandar Kujučev

„Toma“ je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge. Projekat „Toma“ realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

 

Pročitajte i:

Filmovi

Dragan Bjelogrlić započeo je snimanje novog filma.

TV

Nove epizode počinju da se emituju na kanalu Superstar TV, vikednom od 21 čas.

Vesti

Nagrađivano ostvarenje, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, 15. aprila kreće sa prikazivanjem u Americi.

Vesti

Nakon vodeće uloge u filmu Toma, kojom je oživeo lik legendarnog Tome Zdravkovića, popularni glumac još jednom tumači ličnost koju svi znaju i vole


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.