Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Dorastao zadatku: Sloba Stefanović kao Atila Hunski

U drugoj sezoni „Beležnice profesora Miškovića“ glumac tumači silnog vojskovođu.

loba stefanovic
Slobodan-Sloba Stefanovic Fotografija: Instagram/@slobastefanovic

Slobodan-Sloba Stefanović, glumac koga trenutno gledamo u seriji „Igra sudbine“, priprema zanimljivu ulogu. U drugoj sezoni „Beležnice profesora Miškovića“ tumačiće vođu Huna, silnog Atilu Hunskog.

– Igrao sam u nekim od najpopularnijih serija na našim kanalima, kao što je, recimo, „Igra sudbine“, ali to je potpuno drugačije od ovoga što mi je sada ponuđeno kao zadatak, otkriva glumac za TV Novosti i dodaje: „Reditelj Miroslav Lekić me se setio jer sam ga verovatno podsetio na Atilu Hunskog. Lik iz tako daleke prošlosti do sada nisam igrao. Od istorijskih junaka glumio sam samo Ivana Meštrovića, u RTS-ovoj seriji „Zaboravljeni umovi Srbije“. Volim epohu, volim istorijske priče i volim da istražujem. Biće mi zanimljivo, već sam istraživao Atilu Hunskog da vidim šta imamo o njemu i mislim da će biti izazovno, svakako nešto novo i drugačije u mojoj karijeri„.

Glumac veruje da je apsolutno dorastao zadatku.

– Posle dvadeset godina glume znam šta mogu, a šta ne. Ne bojim se ove uloge. Znate ono kada ste večno u nečijim očima mlad glumac, a ja sa 44 godine sam daleko od mladog glumca. Nisam glumac koji prihvata sve, tako da ne prihvatam uloge koje mislim da ne mogu da uradim i koje nisu za mene, ili koje mi nisu dorasle. Ovo je uloga koja će me sasvim sigurno ispuniti.

 

 

 

Pročitajte i:

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?

Vesti

Planirano je 12 novih epizoda u kojima će se kao glavni junaci pojaviti i istorijske ličnosti poput Tesle, Atile Hunskog i Dušana Popova.

Vesti

Prvi dugometražni igrani film Ivana Bakrača domaću premijeru imao je na Festu.

Filmovi

Nakon svetske premijere u Karlovim Varima pred beogradsku publiku, u glavnom takmičarskom programu Festa, stiže generacijski film o ljubavi i prijateljstvu.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.