Connect with us

Šta tražite?

Filmovi

Crnogorski kandidat za Oskara na 50. Festu: Pogledajte trejler za film „Posle zime“

Nakon svetske premijere u Karlovim Varima pred beogradsku publiku, u glavnom takmičarskom programu Festa, stiže generacijski film o ljubavi i prijateljstvu.

Debitantski dugometražni film Ivana Bakrača, „Posle zime“, nakon svetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima biće prikazan pred srpskom publikom na predstojećem 50. Festu. Crnogorski kandidat za nagradu Američke akademije filmske umetnosti, deo je glavnog takmičarskog programa, a prikazuje se premijerno 3. marta u 17 sati u Kombank dvorani.

Posle zime

Posle zime                                                                         Fotografija: Biberche productions

Ivan Bakrač, reditelj i scenarista filma, ovim povodom je izjavio: „Još kao srednjoškolac sam iz Crne Gore dolazio u Beograd samo zbog Festa, i od tada nisam propustio baš nijedno izdanje. Kao i većina kolega, uz Fest sam gajio ljubav prema filmu i razvijao svoj ukus. Mnogo mi znači da konačno budem deo njega, kao stvaralac. Scenario za ovaj film je nastao u Beogradu, veliki deo ekipe je odatle, tu smo snimali, tako da sam siguran, a u ime mnogih mogu to da kažem, jedva čekamo 3. mart, da konačno čujemo utiske prijatelja i domaće publike.“

Posle zime

Posle zime                                                                         Fotografija: Biberche productions

Film „Posle zime“ prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, preko Beograda do Novog Sada. Tokom jedne godine, kad ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe. U glavnim ulogama su Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ana Vučković i Ivona Kustudić, dok ćemo u ostalim ulogama gledati i Predraga Bjelca, Bojana Žirovića, Dubravku Kovjanić, Milicu Gojković, Branislava Jevtića, Vladimira Gvojića, Teodoru Janković, Stelu Ćetković, Miloša Pejovića  i druge.

 

Pročitajte i:

Vesti

U Domu omladine u Beogradu, 28. i 29. maja, održava se "Plan B", festival društveno angažovanih filmova.

Vesti

U drugoj sezoni "Beležnice profesora Miškovića" glumac tumači silnog vojskovođu.

Vesti

Nagrada "Zlatno jaje" pripala je ruskom "Vedrom nebu" Igora Coja i Andreja Žamoskovnog.

Vesti

Kakva je uloga filmske industrije u postizanju rodne ravnopravnosti?


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.