Connect with us

Šta tražite?

Vesti

Aplauzi svetskih medija za „Nebesa“ Srđana Dragojevića

Foto: FCS

Svetska premijera Nebesa u Lokarnu izazvala je niz pozitivnih reakcija kod relevantnih imena u svetu filmske industrije

Triptih koji se rasprostire na tri različita vremenska plana (1993, 2001, 2026) istražuje uticaj čuda na savremeno društvo, te je novinar Leo Baraklou iz „Varajetija“ istakao da je reditelj, kroz tri priče o čudima, na satiričan način prikazao život u Istočnoj Evropi, pri čemu je „prizvao grotesknu viziju bivših komunističkih zemalja nakon njihovog pomeranja ka kapitalizmu“.

Laskavo poređenje

Na sajtu „ICS film“, umetnički dometi autora se porede sa režijama legendarnog Pjera Paola Pazolinija, konkretno sa njegovom „Trilogijom života“, dok je sajt „Le Temps“ posebno pohvalio prvi segment ostvarenja.

– Postkomunističko okruženje daje nepogrešiv politički podtekst svim pričama, s tim da za uživanje u filmu nije potrebno mnogo predznanja o novijoj istočnoevropskoj istoriji – piše „ICS film“.

Najnoviji film Srđana Dragojevića premijerno je prikazan 5. avgusta u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Lokarnu, dok će srpsku premijeru imati 25. avgusta, na zatvaranju 4. izdanja Dunav film festa u Smederevu.

Oživljavanje likova svojim talentom su pomogli Srđan Žika Todorović, Goran i Bojan Navojec, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Nela Mihajlović i mnogi drugi.

Pročitajte i:

Vesti

Nakon filma i serije "Jedini izlaz", Darko Nikolić ponovo u fokus stavlja jake žene.

TV

Jednu od glavnih uloga u seriji koja će imati sto epizoda tumači talentovana Srna Đenadić.

Vesti

U ostvarenju Darka Nikolića glavna uloga poverena je Gordanu Kičiću.

Vesti

Noćnim kadrovima iz centra Beograda završeno je snimanje filma reditelja Filipa Čolovića, u kojem glavne uloge tumače Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović.


Projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja

Copyright © 2021 - 2022. Prva klapa. Sva prava zadržana.